full
border
https://vihi.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://vihi.nl/
#374754
style4
085 - 303 3588

Belastingaangifte zakelijk

Belastingaangifte zakelijk

Omzetbelasting werkwijze

Omzetbelasting is een onderdeel van de balans. De balans is nodig voor de aangifte inkomstenbelasting. Onze standaard dienstverlening voor de zakelijke klant omvat dan ook de aangifte omzetbelasting. De werkwijze die wij hier omschrijven kan flink afwijken van wat wij afgesproken hebben. Wij leveren gewoon maatwerk.

Aangifte omzetbelasting indien wij de administratie verzorgen

Stap 1: verzamelen informatie voor de administratie

Indien wij de administratie verzorgen ontvangen wij de facturen die jij stuurt en krijgt zo snel mogelijk via de mail. Elke factuur mail je naar een speciaal voor jou ingericht emailadres. Indien jij hoge service wilt, verwerken wij deze zo snel mogelijk. Indien jij een scherpe prijs wilt, verwerken wij deze wanneer dit ons het beste uitkomt.

Ook is het mogelijk de facturen te verzamelen en 1x per kwartaal aan te leveren. Aangezien dit piekdrukte bij ons creëert, zal ook het maandelijkse tarief hoger zijn.

Verder is het mogelijk om periodiek alleen de papieren administratie aan te leveren.

Stap 2: verwerken informatie in de boekhouding

Bij voorkeur laten wij de administratie geautomatiseerd verwerken. Dit doen wij via bijvoorbeeld go2UBL of YUKI. Papieren administraties laten wij bij voorkeur verwerken door één van onze partners die hier expert in is.

Bankrekeningen koppelen wij met ons boekhoudpakket. Hierdoor worden deze automatisch in de administratie ingelezen. Mits gekozen is voor de standaard of uitgebreide dienstverlening. Er kan worden gekozen om dit achterwege te laten. Dat heeft invloed op de prijs.

Stap 3: controleren informatie en vastleggen bijzonderheden

Voor de aangifte omzetbelasting controleren wij de administratie op bijzonderheden. Indien er sprake is van bijzonderheden leggen wij dit vast in ons dossier.

Stap 4a: geen bijzonderheden met materieel belang

Wij dienen de aangifte omzetbelasting in en sturen jou en opgaaf met de te betalen omzetbelasting.

Stap 4b: wel bijzonderheden met materieel belang

Indien er wel sprake in van materieel belang leggen wij dit voor aan jou. Wat materieel van belang is varieert per administratie. In de meeste gevallen kan er een standpunt ingenomen worden in samenspraak. Eventueel na ruggenspraak van ons netwerk. Of bij de belastingdienst zelf.

 

Aangifte omzetbelasting indien wij de administratie controleren

Indien wij de administratie controleren beginnen wij meteen bij stap 3: controleren administratie en vastleggen bijzonderheden.

Aangezien wij niet verantwoordelijk zijn geweest voor de verwerking van de gegevens zal de controle van de administratie meer tijd in beslag nemen.

 

Inkomstenbelasting werkwijze

Als wij de administratie verzorgen beginnen wij ook bij de aangifte inkomstenbelasting bij stap 3: inlezen informatie. Ons boekhoudpakket is gekoppeld aan ons aangiftepakket. Een balans hoeven wij ook niet apart op te maken. Deze wordt automatisch opgemaakt door ons boekhoudpakket.

Wel spreken wij graag de aangifte inkomstenbelasting even door. Juist bij het bespreken leren wij jou goed kennen. Zo kunnen bijzonderheden eerder geïndentificeerd worden en optimaal gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden die de belastingwetgeving biedt.

 

 

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#d6d6d6
on
fadeInDown
loading
#d6d6d6
off