19
okt
0 Geen reacties

Nu het eind van 2015 nadert is het misschien wel goed om alvast na te denken over de belastingaangifte van 2015. Hierbij denk ik in eerste instantie aan de aangifte inkomstenbelasting 2015. Maar ik zal ook even kort ingaan op de laatste aangifte omzetbelasting van 2014.

 

Aangifte inkomstenbelasting 2015

Investeringen is wellicht het bekendste voorbeeld voor ondernemers om even kritisch te bekijken aan het eind van het jaar. Indien u al voor 1.850 euro heeft geïnvesteerd is het wellicht handig om nog een investering te doen van 451 euro. Dit in het kader van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Zo krijgt u een korting van 28% over de totale investering boven de 2301 euro. Dat is toch weer een aftrekpost van minimaal 644 euro.

Dit werkt ook de andere kant op. Bij investeringen boven de 103.231 euro neemt de investeringsaftrek af met 7,56% van elke euro boven de 103.231 euro. Net zo lang tot de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek op 0 euro staat (bij 309.693 euro).

 

Aftrekposten

Ook met de aftrekposten zijn mogelijkheden die in de gaten gehouden moeten worden. Wel geldt dat hoe hoger uw inkomen is, hoe meer belasting te besparen is. Een ondernemer die 20.000 euro winst heeft, hoeft amper belasting te betalen. Dan is het niet echt zinvol om op zoek te gaan naar mogelijkheden binnen de aftrekposten. In ieder geval kunt u denken aan:

Hypotheekrente

Ziektekosten

Alimentatie

Studiekosten

Giften

Elk van deze onderwerpen zullen wij binnenkort bespreken. Kunt u hier niet op wachten? Neem dan contact met ons op. Dan bekijken wij even uw persoonlijke situatie.

 

Laatste aangifte omzetbelasting 2014

Startende ondernemers, micro-micro-ondernemingen en ondernemingen die vallen onder het tarief van 6% kunnen te maken hebben met de kleineondernemersregeling. Indien u rond de 1.883 euroBTW moet betalen zijn er ook een paar leuke mogelijkheden om flink minder BTW te hoeven betalen.

 

In ieder geval is het raadzaam om nu al even tijd en aandacht te besteden aan uw belastingaangiftes. Dit kan vele honderden, zo niet duizenden euro’s schelen. Mocht u hier hulp bij willen klik dan hier.

 

 

Comments are closed.