full
border
https://vihi.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://vihi.nl/
#374754
style4
085 - 303 3588

Zelf doen administratie

Zelf doen administratie

Bij het zelf doen van de administratie kunnen wij jou uitstekend ondersteunen. Het begint al met het inrichten van het boekhoudpakket en de administratie. Maar ook kan je al je vragen bij ons kwijt. Verder controleren wij of de boekhouding correct gevoerd wordt en wij kunnen de belastingaangifte voor je controleren of verzorgen.

 

Inrichting boekhoudpakket en administratie

Met een goede inrichting van het boekhoudpakket kunnen veel fouten voorkomen worden. Automatisch wordt aan een grootboekrekening de juiste BTW code gekoppeld. Met korte instructies worden procedures vastgelegd met betrekking tot factureren en aanmaken leveranciers of klanten.

Ook de inrichting van de administratie wordt bekeken. We kijken bijvoorbeeld naar wat gearchiveerd kan worden onder in de kast en wat we digitaal nog inzichtelijk willen hebben. Hierbij kan je denken aan de aangiftes inkomstenbelasting, documenten gebruikt voor de aangiftes inkomstenbelasting, lopende lijfrentepolissen etc..

 

Helpdesk

Onze ervaring is dat met enige regelmaat er een situatie is die niet standaard verwerkt kan worden in de boekhouding. Dit kan je zelf uitzoeken of je vraagt het aan ons. Indien het een voor ons bekende situatie is die met parate kennis is te beantwoorden, dan is dat gewoon service. Als het spoed heeft komen wij gewoon langs om het op te lossen. Als het geen haast heeft nemen wij dat mee in onze controles.

 

Controle

Minimaal 2x per jaar komen wij de boekhouding controleren. Aan het eind van het jaar willen wij graag weten of er nog mogelijkheden zijn om extra belasting te besparen. Hiervoor moeten wij inzicht hebben in de boekhouding en de bestaande plannen van de ondernemer met zijn onderneming. Ook moeten wij het nieuwe boekjaar alvast aanmaken.

Voor dat de belastingaangifte gemaakt kan worden moet ook de boekhouding kloppen. De boekhouding moet juist, tijdig en volledig zijn. Alle kosten en opbrengsten moeten aan het juiste boekjaar zijn toegewezen en ook de aanvullende boekingen zoals afschrijvingen moeten verwerkt worden. Verder moet het boekjaar afgesloten worden.

 

Belastingaangifte

Ook de belastingaangifte kan zelf volledig voorbereid worden. Wij kunnen dan de laatste controle erop uit voeren. Wij zorgen ervoor dat alles erin vermeld staat en dat aan alle aftrekposten is gedacht.

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#d6d6d6
on
fadeInDown
loading
#d6d6d6
off