full
border
https://vihi.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://vihi.nl/
#374754
style4
085 - 303 3588

Periodieke verwerking administratie

Periodieke verwerking administratie

Er zijn een aantal momenten in het jaar dat de administratie bij moet zijn. Dat is voor de belastingaangiftes. Afhankelijk van de verplichting voor de omzetbelasting is dit 1x per jaar. Indien je per kwartaal of per maand belastingaangifte moet doen is dit 4x of 12x per jaar.

 

Verschil met real-time verwerking administratie

Het grote verschil met real-time verwerking is dat de administratie niet direct verwerkt wordt. Hierdoor loop je altijd een beetje achter met de boekhouding. Afhankelijk van de verwerking en wanneer je de aangifte inkomstenbelasting gaat doen kan de achterstand oplopen tot bijna 2,5 jaar.

Klik hier als je de achterstand niet zo ver wilt op laten lopen.

 

Nadeel periodieke verwerking administratie

Het grote nadeel van periodieke verwerking van de administratie is dat je de boekhouding toch bij moet houden. Je moet op zijn minst bijhouden of je verstuurde facturen betaald worden. Ook het bijhouden of je een inkoopfactuur hebt betaald is wel handig. Hoe vaak wij nog tegenkomen dat een factuur 2x of meer betaald zijn…

Als je wil kijken wat voor systeem het beste bij je past klik dan hier voor ons contactformulier.

 

Voordeel real-time verwerking administratie

Het grote voordeel van real-time verwerking van de administratie is dat onregelmatigheden snel boven tafel komen. Of dit nou een debiteur is die niet betaald of een inkoopfactuur die niet klopt. Dat is direct te zien. Hierdoor is de administratie juist, tijdig en volledig. Een goede uitgangspositie voor als er snel geschakeld moet worden.

Wil jij snel kunnen schakelen klik dan hier voor ons contactformulier.

 

Werkwijze

Bij een periodieke verwerking past een periodieke aanlevering. Aan het begin van de maand waarin aangifte omzetbelasting gedaan moet worden ontvangen wij graag alle bijbehorende facturen en bankafschriften. Dit kan zowel de geprinte stukken zijn als digitaal. Het liefst hebben wij alles digitaal. Wij moeten het anders zelf digitaliseren.

Een nadeel voor ons is dat wij zo piekdrukte hebben in bepaalde periodes. Dit hebben wij opgelost door onze klanten te stimuleren om de administratie ondanks periodieke verwerking, real-time aan te leveren. En met stimuleren bedoelen wij voordeliger gemaakt.

Klik hier om de samenwerking aan te gaan.

 

Periodieke controle

Ook is het mogelijk om ons periodiek de administratie te laten controleren. Wij ondersteunen je dan bij het voeren van de administratie in plaats van dat wij de administratie verwerken. Bij grotere organisaties zal dit voordeliger uitpakken. Voor kleinere organisaties, zoals voor een ZZP’er, zal het voordeel liggen op inzicht en ontplooiing in plaats van geld.

Voor meer informatie neem dan contact met ons op.

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#d6d6d6
on
fadeInDown
loading
#d6d6d6
off