full
border
https://vihi.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://vihi.nl/
#374754
style4
085 - 303 3588

Enkel boekhouden

Enkel boekhouden

Enkel boekhouden, of enkelvoudig boekhouden, is een eenvoudig systeem om de boekhouding bij te werken. In plaats van te werken met grootboekrekeningen worden dagboeken gebruikt. En dan meestal een kasboek gecombineerd met een bankboek. Onder en/of naast elkaar worden alle inkomsten en uitgaven vermeld. Periodiek wordt onder aan de streep alles opgeteld. Het saldo is de winst.

Boekhouden in Excel

Het meest bekende voorbeeld is het boekhouden in Excel. Hierin kunnen eenvoudig alle boekingen onder elkaar gezet. Vervolgens is het met basis Excel kennis vrij eenvoudig om een winst- en verliesrekening te creëren. Toch zitten er nog wat haken en ogen aan.  Denk bijvoorbeeld maar aan investeringen of hoe de BTW verwerkt moet worden.

Laat ons jou ondersteunen en neem contact met ons op.

Kasstelsel

Enkel boekhouden is goed werkbaar als je het kasstelsel toepast. Het kasstelsel is echter alleen mogelijk voor ondernemers die voornamelijk (lees meer dan 90%) goederen of diensten leveren aan particulieren. Als je het factuurstelsel toepast of een grotere organisatie hebt dan is dubbel boekhouden een beter idee.

Wil je sparren om te kijken wat voor systeem het beste werkt klik hier.

Boekhoudprogramma werkt makkelijker

Een boekhoudprogramma splitst de inkomsten en uitgaven in opbrengsten en kosten. Hier worden de dagboeken Inkoopboek en Verkoopboek voor gebruikt. Met vrijwel dezelfde moeite zijn de diverse facturen in een boekhoudprogramma verwerkt. Bovendien kan er eenvoudig worden overgestapt naar dubbel boekhouden.

Met dubbel boekhouden kunnen er diverse standaardcontroles op los gelaten worden. Waarom wordt een inkoopfactuur niet betaald, klopt het dat er een factuur/bon ontbreekt en waarom is je debiteurensaldo zo hoog? Voor een grotere administratie is een boekhoudprogramma onmisbaar. Of een boekhouder natuurlijk.

Klik hier als wij jouw moeten ondersteunen of de administratie moeten voeren.

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#d6d6d6
on
fadeInDown
loading
#d6d6d6
off