full
border
https://vihi.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://vihi.nl/
#374754
style4
085 - 303 3588

Dubbel boekhouden

Dubbel boekhouden

Dubbel boekhouden, niet te verwarren met dubbele boekhouding, is een boekhoudsysteem waarin gewerkt wordt met grootboekrekeningen. Elke boeking moet in balans staan, zowel debet als credit. Dat kan niet fout gaan, toch?

 

Bankboekingen

Anders dan bij enkel boekhouden verwerk je bij dubbel boekhouden zowel via de facturen het inkoop- of verkoopboek als het bankboek. Zo krijg je de controle of iets betaald is of niet. Dat zie je namelijk allemaal op de balans.

Wil je hier allemaal niet over nadenken neem dan contact met ons op.

 

In balans

Om jouw zorgen weg te nemen zal er toch gebruik gemaakt moeten worden van het systeem van dubbel boekhouden. Alleen zo kunnen wij controles uitvoeren of jouw administratie in balans is of niet. Door middel van een set van regels, die geborgd zijn in ons boekhoudpakket, monitoren wij jou administratie. Bij signalen van onregelmatigheden kunnen wij jou direct op de hoogte stellen.

Als je wil dat wij jouw zorgen wegnemen klik dan hier.

 

De balans

Zoals je kan lezen bij administratie voeren is via de balans ook het resultaat te bepalen. Via de zogenaamde vermogensvergelijking. Hier wordt per periode (meestal 1 jaar) bepaald wat het precieze resultaat is. Eventuele wijzigingen aan het eind van een periode hebben consequenties voor het resultaat. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van de afschrijvingen via het memoriaal of het bepalen van de overloop. Met dubbel boekhouden heb je veel meer zekerheden en controlemogelijkheden. Hierdoor is ook weer tijd te besparen met de jaarafsluiting en de jaarrekening.

Als wij jou moeten ondersteunen met periodeafsluitingen of gewoon om de administratie te voeren klik hier.

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#d6d6d6
on
fadeInDown
loading
#d6d6d6
off