full
border
https://vihi.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://vihi.nl/
#374754
style4
085 - 303 3588

Administratie voeren met Excel

Administratie voeren met Excel

Excel is een zeer uitgebreid rekenprogramma waarin dynamische spreadsheets gebouwd kunnen worden. Er zijn diverse administratieve softwarepakketten op de markt gebaseerd op Excel. Een boekhoudprogramma is in de basis ook een dynamische spreadsheet. Met Excel is dus prima een boekhouding te voeren. Maar of dat een goede basis is?

 

Voordeel voeren administratie met Excel

Het voordeel van het voeren van een administratie in Excel is dat veel mensen het programma kennen. Door een goede inrichting van een spreadsheet is er vrij eenvoudig mee te werken. Zowel enkel boekhouden als dubbel boekhouden is mogelijk. Heb je dan geen boekhoudpakket nodig?

Klik hier om aanvullende toelichting te krijgen.

 

Nadeel voeren administratie met Excel

Het nadeel van het voeren van een administratie met Excel is dat historie van de boekingen aangepast kunnen worden. Zo kan er niet met absolute zekerheid gesteld worden dat de verkoopfacturen  die (in het verleden) gemaakt zijn ook de juiste zijn. En dat vinden sommige partijen niet fijn. Het vertrouwen in een administratie die gemaakt is in Excel is kleiner. Is dat geen goede reden om een regulier boekhoudpakket te gebruiken?

Ga naar ons contactformulier om te kijken wat voor methode bij jou en jouw toekomstverwachtingen past.

 

 

 

 

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#d6d6d6
on
fadeInDown
loading
#d6d6d6
off