full
border
https://vihi.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://vihi.nl/
#374754
style4
085 - 303 3588

Administratie voeren wiki

Administratie voeren

De administratie kan op vele manieren gevoerd worden. Hierbij moet je denken aan:

 

Elke werkwijze kent zijn eigen bijzonderheden. Zullen wij samen kijken wat het beste bij je past?

 

Benodigde informatie uit een administratie

Jouw administratie moet gevoed worden met gegevens. Anders valt er geen informatie uit te halen. Maar wat voor gegevens behoren in de administratie verwerkt te worden en waar heb je die informatie voor nodig?

 

Minimale informatie voor de omzetbelasting

Uit de informatie van jouw administratie moet duidelijk blijken hoeveel omzetbelasting (BTW) er betaald moet worden en hoeveel omzetbelasting je terugvordert. De minimale gegevens die verwerkt moeten worden in de administratie zijn dus de inkoopfacturen en verkoopfacturen. Maar wat nog meer?

 

Aanvullende informatie voor de inkomstenbelasting

Voor de aangifte inkomstenbelasting (en vennootschapsbelasting) moet de belastbare winst bepaald worden. Om winst te kunnen bepalen moet gekeken worden welke kosten en opbrengsten er verwerkt zijn in de administratie en op wat voor jaar deze betrekking hebben. De zogenaamde overloop. Betaling en facturering zijn van ondergeschikt belang voor de inkomstenbelasting. Ook moet er gekeken worden of er sprake is van investeringen en wat de afschrijvingen zijn. Maar dan hebben we de fiscale winst berekend en nog niet de belastbare winst. Kan je het nog volgen?

Klik hier als wij jouw administratie mogen voeren.

 

Balans op maken

De fiscale winst kan berekend worden via de winst- en verliesrekening (zie onder Noodzakelijke informatie) of via de vermogensvergelijking. De vermogensvergelijking houdt in dat de beginbalans van een jaar van de eindbalans wordt afgetrokken waarbij de privé mutaties verrekend worden. Per saldo dient de fiscale winst berekend met de vermogensvergelijking gelijk te zijn met de fiscale winst berekend via de winst- en verliesrekening. Ben ik je nu wel kwijt?

Klik hier als wij jouw administratie moeten voeren.

 

Klaar mee?

Na het berekenen van de fiscale winst zijn we bijna waar we moeten zijn, de belastbare winst uit onderneming. Ook moet nog bepaald worden of alle uitgaven zakelijke kosten zijn en of deze zakelijke kosten (volledig) aftrekbaar zijn. Ben je al toe aan het (gedeeltelijk) uitbesteden van de administratie?

Klik hier voor een vrijblijvende afspraak.

 

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#d6d6d6
on
fadeInDown
loading
#d6d6d6
off